top of page

Svarbi informacija apie antros pakopos pensijų draudimą!


“2024 metų pradžioje, kaip ir kasmet, „Sodra“ įtrauks į antros pakopos pensijų kaupimą naujus dalyvius. Į kaupimą automatiškai bus įtraukti gyventojai, kurie iki šiol niekada papildomai nekaupė pensijai.

Kas bus įtraukiamas į kaupimą antroje pakopoje?

Kitų metų pradžioje į pensijų kaupimą bus įtraukiami tie žmonės, kurie 2024 m. sausio 2 dieną bus jaunesni nei 40 metų, dirbs samdomą darbą ar vykdys savarankišką veiklą Lietuvoje – turės galiojantį verslo liudijimą, individualios veiklos pažymą, bus individualios įmonės savininkai ar mažosios bendrijos nariai ir t.t.

Taip pat 2024 metais bus pakartotinai įtraukiami tie žmonės, kurie atsisakė dalyvauti pensijų kaupime 2021 metais ir dar nekaupia pensijai.” (VSDFV informacija)”


Tad svarbu, (jei dar neturite II pensijų pakopos sutarties) jau po 2024 01 10 dienos prisijungti prie savo asmeninės sodros paskyros, kad pasitikslinti informaciją. Apsispręsti, kaupti ar ne (ar pasirinkti kitą kaupimo bendrovę nei priskirta) bus galima iki 2024 06 30 d.



Prašau pasidalinkite informacija, ypač su jaunais savo aplinkos žmonėmis, kurie dar tik šiemet pradėjo savo darbinę ar savarankišką veiklą.

Comments


bottom of page